fbpx

Dit is wat ik zo veel om mij heen zie en wat me echt heel erg raakt. Het raakt me, omdat ik zovelen zie worstelen, niet tot hun recht zie komen en waar de energie iedere dag steeds een stukje verder zakt. En ik weet dat het anders kan. Dat het zo veel beter kan! En misschien herken jij jezelf hier ook wel in…..

Er zijn zo veel mensen die hun werk eigenlijk maar zo zo vinden. Niet fantastisch, maar ach het verdient goed en het vraagt niet al te veel inspanning van ze. In die zin dat je je werk goed beheerst. Eigenlijk gaat het je vrij makkelijk af. Wel zo fijn als je jonge kinderen hebt, slecht slaapt en genoeg andere ballen hoog te houden hebt.

Maar toch knaagt er iets. Eigenlijk knaagt het al best lang. Het is stiekem toch veel moeite om iedere dag naar het werk te gaan. Je doet werk dat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt en waar je geen energie van krijgt. En soms resulteert dat knagen in een burn-out.

Als ik dan inzoom en doorvraag over het werk wat deze vrouwen doen en hoe ze zich hierbij voelen, blijkt 9 van de 10 keer dat zij:

  • OF vooral werkzaamheden verrichten waar ze best goed in zijn, maar die andere mensen eigenlijk net zo goed kunnen doen. Dan voel je dat je tot veel meer in staat bent, maar dat het er niet uitkomt op je werk.
    Dan werk je in je ‘Zone of Competence’
  • OF werk doen waar ze weliswaar heel erg goed in zijn, maar het voelt toch niet goed. Het is relatief makkelijk geld verdienen en je zit op een comfortabele plek. Dit werk biedt heel veel zekerheid, alleen weet je diep van binnen dat je dit niet nog jarenlang volhoudt. Dit is vaak ook de plek waar je familie, vrienden en het bedrijf jou prima op je plek vinden zitten.
    Dit noem je ook wel de ‘Zone of Excellence’.

En we willen natuurlijk allemaal dat werken niet voelt als werken. Dat het je heel gemakkelijk afgaat, dat je er bergen energie van krijgt, dat je het ontzettend leuk vindt om te doen. Dit noemen we ook wel je ‘Zone of Genius’.

Het gaat namelijk niet om dat je werk doet waar je goed in bent, het gaat er om dat je werk doet wat je erg leuk vindt! En dat is vaak niet hetzelfde.

Dit verlangen trekt aan ons allemaal. Zeker na het moment dat we moeder zijn geworden. Alles wordt relatief. Wat vroeger op je werk heel belangrijk was en waar je gerust een paar uur voor zou overwerken, is nu helemaal niet meer belangrijk. Het verlangen naar de Zone of Genius neemt toe. Het gat tussen jouw wensen en datgene waar je je nu werkelijk bevindt (de zone of competence of de zone of excellence) wordt alleen maar groter.

In jouw Zone of Genius onderneem je activiteiten die je op het lijf geschreven zijn! Activiteiten waar jij energie van krijgt en waar jij blij van wordt. En ja, daar kun je zeker je geld mee verdienen. Juist! Juist, omdat jij hier echt het verschil kunt maken! Het verschil met dat wat jou uniek maakt en jouw hart sneller van klopt!

Dus zorg ervoor dat jij meer tijd, en het liefst zo veel mogelijk tijd, besteedt in jouw Zone of Genius!

Dus wanneer voelt werken voor jou niet als werken? Waar wordt je blij van? Waar krijg je bergen energie van?

Maar ook: Wat houdt je nu tegen? Wat is het grote onderliggende probleem waardoor jij het jezelf nog niet toestaat om in je Zone of Genius actief te zijn en je boterham te verdienen?

Dit is wat ik met Moms in Business doe. Moeders met ambitie coachen om hun Zone of Genius boven tafel te krijgen én vervolgens helpen om met en middels hun eigen bedrijf zo veel mogelijk tijd te besteden in hun Zone of Genius!

Interesse in het Ondernemersprogramma Moms in Business? Kijk dan hier eens voor meer informatie.

Wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Paula? Vraag dan hier jouw gesprek aan!

Tot gauw!

Wil jij ook meer vrijheid, flexibiliteit en balans met je eigen bedrijf?

Vraag dan hier het e-book
"In 10 stappen een Mom in Business"
 aan!
Ik wil ook tips ontvangen over het moederschap & ondernemen
& ontvang NU het e-book cadeau!

Geen spam! En je kunt je op ieder moment uitschrijven onderaan iedere mail.
Uiteraard borg ik je privacy. Kijk hier voor mijn Privacy Statemenen Algemene Voorwaarden

 

PS: Meer vrijheid, flexibiliteit en balans? Kom bij de Moms in Business Facebookgroep!
Ik deel hier waardevolle informatie, tips en geef LIVE trainingen. Zie ik je daar?!

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement