fbpx

Het is maandagochtend en ik zit lekker achter mijn bureau, thuis in mijn werkkamer verder te werken aan Moms in Business – Het startersprogramma voor ambitieuze moeders die hun eigen bedrijf willen starten. Ik kijk naar de opzet van het programma, naar de website die ik heb gebouwd, de marketing die ik heb opgezet, de geïnteresseerden die zich aanmelden en bemerk een gevoel van trots. Heel voorzichtig, ik blijf een extreme perfectionist ?, maar het gevoel is er. Ik had drie jaar geleden nooit durven dromen waar ik nu sta.

Dat was namelijk het moment waarop ik besloot het roer om te gooien. Ik verliet de financiële wereld, waarin ik ruim 11 jaar had gewerkt, en ben mijn hart en intuïtie gaan volgen. Een stap die ik niet zomaar nam. Ook ik zag beren op de weg en zat vast in mijn eigen overtuigingen. Ondernemen vraagt lef, kenbaar maken waar jij voor staat, wat jij de wereld te bieden hebt en kiezen voor datgene waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En dat is best spannend. Oude patronen doorbreken, (schijn)zekerheid loslaten, risico’s nemen, vertrouwen op je intuïtie!

Maar ik wilde groeien! Ik voelde dat ik zoveel meer in me had. Ik realiseerde me des te meer dat het in het leven gaat om het in balans brengen van je hoofd (mindset), hart (emoties en waarden) en onderbuik (intuïtie en instinct). Ik verlangde naar mijn eigen bedrijf waarin ik mijn ambities en talenten kwijt kon. Waarin ik het moederschap en mijn werk kon integreren zoals ik dat wilde. Waarmee ik op mijn manier de wereld een stukje mooier kon maken en waarin ik vrijheid en flexibiliteit zou ervaren waar ik zo naar verlangde. Daarom heb ik besloten de beren uit de weg te ruimen.

Ik ervoer wat er allemaal mogelijk was en wat het met je doet om je hart te volgen. Het gaf me vleugels en flink wat zelfvertrouwen. Ik volgde trainingen van een ondernemerscoach en leerde zo mijn eigen bedrijf vormgeven. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding tot Volwassenencoach (basisopleiding tot psychotherapeut). Hier leerde ik oplossingsgericht coachen en vulde ik mijn rugzak met verschillende methodieken, theorieën en oefeningen. En als kers op de taart, in deze prachtige periode van groei, werd ik moeder van ons derde kindje: Femke! Ik groeide verder als moeder en als ondernemer en volgde marketingtrainingen, waarin ik de geheimen van het online adverteren en online zakendoen onder de knie kreeg. Hard skills, soft skills en moeder van 3. Ik was inmiddels uitgegroeid tot een ware mompreneur!

Eén ding is voor mij zeker; het zijn van een mompreneur is fantastisch! Steeds meer moeders weten wat ik te bieden heb en de eerste facturen zijn betaald. Vanuit huis werken als eigen baas bevalt me prima. Ik breng ’s morgens in alle rust mijn kinderen naar school en naar de kinderopvang. Als ik zin heb fiets ik door naar een vriendin, waar ik onder het genot van een heerlijke latte macchiato, even lekker bijklets. Om 10.00 uur zit ik achter mijn bureau. Ik werk vanuit mijn omgeving, die ikzelf heb gecreëerd, zoals ik het prettig vind, aan datgene wat ik belangrijk vind. Als ik zin heb in pauze, loop ik een stukje met de hond of zit even lekker in de tuin te genieten van het zonnetje. Na me volledig te hebben gestort op mijn werk, kijk ik ernaar uit om mijn kroost op te halen en lekker met zijn allen te gaan eten. En als de kinderen op bed liggen, loop ik slechts één verdieping omhoog en kruip ik achter mijn computer om nog wat mailtjes te beantwoorden. Niet te lang, zodat ik de dag heerlijk kan afsluiten met manlief voor de TV. Ja, ook wij zijn verslaafd aan Netflix ?. De vrijheid en flexibiliteit die het ondernemerschap bieden, maken het mogelijk om werk en privé te integreren én goed voor mezelf te zorgen!

Mezelf zijn en weten waar mijn hart sneller van klopt hebben mijn droom doen uitkomen! Ik heb een stuk minder stress, ik heb geen ‘werkdagen’, ik heb geen weekend, ik heb geen zondagavond waar ik opzie tegen de werkweek die komen gaat. Ik ervaar energie, voldoening en ruimte. Weken die gevuld zijn met dagen en uren. En ieder uur van de dag ben ik Paula: getrouwd met de liefste man ever, moeder, ondernemer, vrijwilliger, vriendin en al dat andere dat mij Paula maakt. Alles volledig geïntegreerd. Ik kies ervoor om op bepaalde uren mezelf in te zetten voor Paula Snippe Coaching, op andere uren geniet ik van mijn gezin en er zijn volop momenten waarin ik goed voor mezelf probeer te zorgen. Maar dat betekent niet dat als ik mijn kinderen in bad doe, ik niet een geweldig business idee kan krijgen. Of dat ik tijdens het werken aan mijn programma’s, een afspraak bij de fysiotherapeut verzet of bedenk wat we vanavond gaan eten. Want ik ben ieder minuut van de dag Paula; inclusief alle rollen die ik mag vervullen.

En daar gaat het volgens mij om. Het erkennen, waarderen en integreren van de verschillende rollen die je hebt en je daar goed bij voelen. Doe wat je leuk vindt, waar je talenten liggen, creëer voor jezelf vrijheid en flexibiliteit en geniet daarvan! Zo voelt iedere dag, ieder uur, iedere minuut als een cadeautje! Het mompreneurschap heeft mij dit allemaal gebracht en ik gun jou dit gevoel ook zo!

Zie jij jezelf ook als mompreneur en wil je meer weten over mijn programma “Moms in Business”? Klik hier voor meer informatie.

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement