fbpx
Zondagochtend waren we met het gezin naar de film Frozen 2!
 
Wat een prachtige en indrukwekkende film. Echt een aanrader! Niet alleen omdat het ontzettend mooi gemaakt is, maar ook vanwege het treffende verhaal!
 
Ik schrijf dit bericht niet om de film aan te te bevelen.
Wel schrijf ik dit bericht omdat er een paar hele mooie lessen in de film zitten die het waard zijn om te delen.
 
Deze lessen deel ik graag met jullie. Denk er eens over na en wie weet herken je het wel. 

Onder controle krijgen van krachten

 
Jullie hebben vast net als ik meerdere keren voor de tv samen met je kinderen naar Frozen 1 gekeken en gezien hoe Elsa worstelt met het onder controle krijgen van haar krachten.
 
Zolang de angst en het niet willen accepteren dat ze deze krachten heeft, blijven overheersen lukt het haar maar niet om haar krachten te beheersen en de regie te nemen over haar leven.
 
Ook Elsa is net als velen van ons niet bang voor de duisternis, maar voor haar eigen licht. Ze is bang voor haar eigen kracht en wat ze daar allemaal wel niet mee kan betekenen.

Nelson Mandela

 
Of zoals Nelson Mandela het ooit zo mooi zei:
“Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we buitenmate krachtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest bang maakt. We vragen onszelf af: ”Wie ben ik om briljant, schitterend, getalenteerd en legendarisch te zijn?”
 
Uiteindelijk accepteert Elsa wie ze is. Ze begrijpt haar verleden, haar bestaansmissie en waar zij voor bestemd is om te doen. Ze voelt in haar diepste zijn dat het goed is wie ze is en begrijpt wat dat betekent voor de toekomst.
 
Ze verschuilt zich niet meer voor wie ze is. Ze is niet meer bang, maar voelt zich sterk en krachtig en laat haar licht volop schijnen. Eigenlijk moet ik zeggen, laat haar ijs volop vriezen ;-).
 

Geluk en vrijheid door authenticiteit

En wat er dan allemaal mogelijk is, is prachtig te zien in het verloop van Frozen 2. Ze voelt waarom zij geboren is, ze weet wat haar te doen staat, is eindelijk gelukkig, voelt haar kracht, leeft haar missie en is vrij van het juk wat tot die tijd van haar verwacht werd. Ze is authentiek!
 
Ze is daarom ook tot grote prestaties in staat en kan zo van grootse betekenis zijn! De vraag is zelfs of haar krachten groot genoeg zijn voor de taak die haar te wachten staat.
 
 
Zo mooi! En zulke mooie lessen voor mijn eigen Elsa en Anna. Want dit gun ik mijn kinderen ook. En ik neem aan jij de jouwe net zo! Vrijheid, geluk, doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent, mogen zijn wie je daadwerkelijk bent en anderen daarmee helpen en van betekenis zijn! Hoe klein of groot dan ook.
 

Nu terug naar jou!

 
Ben jij bang voor je eigen krachten? Wat je allemaal niet ontketend wanneer je er voor de volle 100% voor durft te gaan?
 
Heb jij jezelf al volledig geaccepteerd? Jij als mooi mens, met al jouw plussen en minnen?
 
Laat jij je leiden door wat anderen van jou verwachten en hoe anderen graag zien hoe jij je leven leidt? Of sta je zelf aan het roer?
 
Voel jij wat jouw passie is en wat jij anderen te bieden hebt?
 
Weet jij wat jouw bestaansmissie is en wat jouw toegevoegde waarde kan zijn hier op aarde?
 
Verschuil jij je nog steeds voor wie je bent? Of ben je goed zichtbaar voor jouw potentiële klanten?
 
Ben jij gelukkig, voel jij je kracht en voel jij je vrij?
 
Laat het los, laat het gaan ?❄️
 
Ik heb geen toverkracht zoals Elsa, maar ik ben wel een coach en adviseur die resultaatgericht is met het hart bij jou. Empathisch en gedreven om andere ambitieuze moeders ook vanuit authenticiteit in hun kracht te zetten.
 
Dit doe ik o.a. met mijn programma’s Moms@Focus en Moms in Business.
Denk je dat ik jou kan helpen jouw licht te laten schijnen? Neem contact met me op en dan maken we snel kennis met elkaar!
Maandag 13 januari start de volgende groep Moms in Business.
Moms@Focus kun je starten wanneer jij wilt!
x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement