fbpx

Onder werknemers van 25 tot 35 jaar is het verzuimpercentage van vrouwen twee keer zo hoog als dat van mannen, blijkt uit een enquête van CBS en TNO dat vorige week dinsdag bekend werd gemaakt. Dit geldt voor het korte en het lange(re) verzuim. Als coach richt ik mij precies op deze leeftijdsgroep. Ik zie dat vrouwen (mannen overigens ook) in deze leeftijdsgroep steeds vaker ‘vast’ lopen. In dit blog schrijf ik over de uitdagingen van deze leeftijdsgroep en deel ik mijn ‘kompas’ dat mij altijd helpt de uitdagingen aan te gaan!

De fase van de life-changing events
De uitslag van het onderzoek verbaast mij niet, omdat in deze leeftijdsfase heel veel ‘life-changing events’ plaatsvinden. Het ontmoeten van de partner, verhuizen, kinderen krijgen (of niet), kortom het opbouwen van je eigen nestje. Het is het de periode waarin hard gewerkt wordt aan de carrière, we hebben immers niet voor niets gestudeerd én volgens het CBS werken vrouwen vaker dan mannen in bedrijfstakken met een hoge werkdruk. En dan zijn we ook nog sociaal betrokken, actief betrokken bij de maatschappij, onderhouden we graag onze vriendschappen en oh ja een beetje tijd voor zelfontplooiing zou ook fijn zijn. Dit allemaal in een tijdsgewricht van veel en hoge druk, de 24/7 economie en heel veel social media wat tijdrovend is en sociale druk met zich meebrengt. Karaktereigenschappen als perfectionisme en loyaliteit zijn dé componenten die extra olie op het vuur gooien. Vastlopen, van welke aard en duur dan ook, is het gevolg.  Het zijn vaker vrouwen die vervolgens vastlopen, maar het zijn niet alleen de vrouwen. Om mij heen zie ik steeds vaker dat ook mannen in deze leeftijdsfase kampen met bovenstaande uitdagingen.

En dit is mijn kompas
Het is voor een ieder van ons de uitdaging om het allemaal behapbaar te houden. Hoe doe je dat dan? Ik heb zelf ooit een voor mij fantastisch ‘kompas’ gekregen. Ik zeg niet dat hierdoor alle uitdagingen getackeld zijn, maar het heeft me goed op weg geholpen. Wie weet brengt het jou ook verder, daarom deel ik hem graag:

“Leef niet naar het behalen van doelen, maar naar bevrediging van waarden”.  

Want voordat je het weet is een eerste doel behaald, en de volgende, en de volgende. Maar het enige wat dat je uiteindelijk oplevert is het inzicht dat er altijd wel weer nieuwe doelen zijn om te behalen. En begrijp me niet verkeerd, er is op zich niets mis met resultaatgerichtheid. Maar op de lange termijn word je niet gelukkig van een afgewerkt doelenlijstje. Als je helder hebt wat jouw waarden in het leven zijn, brengen je die richting en duidelijkheid over het grotere geheel. En je hebt voor jezelf helder waarom jij de dingen doet die je doet. Wat vind je belangrijk in het leven, wat zijn jouw idealen en overtuigingen? Als je dat helder hebt en je jouw waarden als leidraad gebruikt, brengt dat je meer geluk, energie en balans.

Ik help je graag om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is. Ga naar mijn website voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@paulasnippe.nl. Ik zie er naar uit je te ontmoeten en in gesprek te gaan!

Lukt het jou om alle uitdagingen waar je voor staat behapbaar te houden? Wat is daarbij jouw kompas? Leuk als je een reactie achterlaat!

PS: Vind je het leuk om mijn blogs te lezen? Mis ze niet door op mijn website je naam en e-mailadres achter te laten. Je ontvangt dan mijn blogs in je mailbox!

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement