fbpx

Misschien herken je het wel?…

Na je studie ben je gaan werken. Heerlijk je eigen geld verdienen. Je ontmoette je partner, bouwde samen een leven op en jullie werden ouders. Ondertussen bleef je lekker doorwerken. In dezelfde functie, hetzelfde werk, zelfde collega’s, zelfde manager…..

Achteraf gezien eigenlijk op de automatische piloot. Je hebt al genoeg aan je hoofd en genoeg ballen hoog te houden. Lekker rustig blijven zitten op je werk, lijkt dan het meest verstandig.

Maar ondertussen mis je de passie in je werk, je vraagt je af wat je eigenlijk leuk vindt om te doen, waar je nu echt goed in bent?

En je mist de vrijheid en flexibiliteit om te werken waar je wilt, wanneer je wilt, hoe je wilt en met wie je wilt.

Je merkt dat je steeds meer uit balans raakt. Alle rollen die je tegenwoordig hebt te vervullen is niet niets. En waar is de tijd voor jezelf gebleven? Ik bedoel niet dat je continu op stap moet kunnen gaan, maar af en toe een avondje met vriendinnen, lekker sporten of samen een kop koffie drinken in een restaurantje zou al heel fijn zijn. Het komt er alleen domweg niet van.

Hoe komt het nou dat we zo slecht voor onszelf zorgen en daardoor uit balans raken, onzeker worden en overal aan gaan twijfelen?

Omdat we vergeten zijn in onszelf te investeren! Mensen veranderen. Je bent duidelijk niet meer de persoon van 10 jaar geleden. Je kijkt anders tegen het leven aan, hebt andere wensen en je wilt de wereld een beetje mooier maken op jouw manier, want je wilt wel van toegevoegde waarde zijn voor de maatschappij. Ja toch, waarom breng je anders je kinderen naar de opvang? Om doodsaai de hele dag achter je bureau te zitten en gewoon maar mee te draaien in de malle molen?

Nee, dat is nu geweest. Nu is het tijd om jezelf weer te her-ontdekken. Vragen te beantwoorden, zoals:

– wie wil ik zijn?
– wat vind ik leuk om te doen?
– wat zijn mijn passies?
– waar ben ik goed in?
– hoe ga ik mijn droom realiseren?
– Hoe ga ik die felbegeerde vrijheid en flexibiliteit voor elkaar 
krijgen?
– Met wie wil ik werken, wanneer wil ik werken en hoe wil ik 
werken?

Lees hier meer over de juiste vragen die je jezelf kunt stellen

En als je eenmaal de antwoorden helder hebt, weet je weer welke stappen je te zetten hebt. Dan dient het pad zich voor jou aan!

Want één ding weet ik zeker. Zeker weten is het mogelijk om je werkambities en je gezin te combineren, zoals jij het wilt! Je hebt wel meerdere rollen dan vroeger te vervullen, maar ambities heb je nog steeds! Je bent alleen veranderd, ontwikkeld, je bent gegroeid als mens! En dus is het weer tijd om:

– te investeren in jezelf
– goed voor jezelf te zorgen
– te her-focussen
– in jezelf te geloven
– jezelf serieus te nemen
– je ambities waar te maken
– je te omringen met gelijkgestemden

De beste investering die je ooit kunt doen, is de investering in jezelf. Want daar profiteer niet alleen jij van, maar ook jouw gezin en de rest van je omgeving!

Voel jij aan alles dat het voor jou nu ook tijd is om weer te investeren in jezelf? DOEN!

Veel liefs,
Paula

PS: Wil je dat ik je help? 
Met een loopbaantraject of met het ondernemersprogramma Moms in Business?

Laat dan “YES” achter in de reacties en ik neem persoonlijk contact met je op!

PS.2: Volg je me al op Facebook? Wil je meer tips en adviezen en live trainingen volgen over dit onderwerp? Kom dan bij de Moms in Business Facebookgroep!

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement