fbpx

Het Corona virus. Wat kan er in een paar dagen tijd veel veranderen….

Daar zaten we dan voor de TV naar de persconferentie van zondag 15 maart te kijken.  Aan de ene kant merkte ik bij mezelf een gevoel van ongeloof. Gebeurt dit echt hier in Nederland? Het voelde zo onwerkelijk. En aan de andere kant ging mijn brein direct aan. Heerlijk 😊. Want ik zag direct ook de positieve kanten en de kansen die het ons gezin én mij als online ondernemer biedt. Ik houd van aanpakken, maar zeker ook van rust (nou ja rust, alles is relatief he) en tijd voor het gezin. En volgens mij biedt de aankomende tijd precies dat!

 

En dan van het gevoel overschakelen naar de praktische kant. Hoe gaan mijn man en ik dit regelen samen? Allebei de aankomende 3 weken dus thuiswerken. Voor mij is thuiswerken geen grote verandering. Ik werk altijd al het meeste van de tijd vanuit huis. Maar ik kan me voorstellen dat dit voor velen van jullie wel anders is.

 

Mijn man werkt normaal één dag in de week thuis, maar het wordt natuurlijk de aankomende weken voor ons ook een uitdaging hoe al het werk door kan gaan, én de oudste twee onderwijs krijgen van ons (wat ik heel leuk vind om te doen overigens) én daarnaast die kleine boef van bijna 3 jaar bezighouden.

 

Gisteravond zaten wij dus op de bank onze werkagenda’s voor de aankomende week door te nemen. Wie heeft wanneer telefonische afspraken, wie moet wanneer bepaalde deadlines halen? En vervolgens zijn we daaromheen gaan kijken wie van ons per dagdeel bij de kinderen is.

 

En toen dacht ik aan jullie allemaal. Aan al die moeders die dit natuurlijk ook allemaal aan het doen zijn of nog moeten doen.

 

En sommigen van jullie zullen wat meer tijd nodig hebben om deze gebeurtenissen in de wereld een plekje te geven en om de gevolgen voor jullie eigen gezin te overzien. Dat snap ik. Vandaar dat ik graag tips met jullie deel die mij nu helpen. Misschien helpen ze jou ook!

 

Immers, voor een Mom in Business zijn deze uitdagingen niet geheel nieuw. Het combineren van gezin en bedrijf doe ik al jaren. Natuurlijk is dit een bizarre situatie, maar in feite komt de kern voor ons op hetzelfde neer. Namelijk: goed timemanagement en balans bewaren voor iedereen.

 

Oké, drie weken thuis werken met de kinderen. Hoe doe je dat? Hopelijk heb jij ook wat aan deze tips:

 

 1. Ga samen zitten om de agenda’s voor de aankomende week naast elkaar te leggen. Wie werkt wanneer en wie is er voor de kinderen?
 2. Maak een goede planning. Een goede planning is uitvoerbaar 😉
 3. Breng ritme en structuur aan. Fijn voor jou en fijn voor je kinderen. Dus niet iedere dag in de pyjama blijven hangen voor de tv en om 11.00 uur beginnen. Dan loop je vast, het ritme is zoek en dat is voor niemand fijn.
 4. Schaf goede online tools aan om je werk te vergemakkelijken nu je vanuit huis werkt. Er is echt zo veel beschikbaar en veel is gratis. Mocht je specifieke tips willen, laat het me weten!
 5. Wees mild en extra begripvol naar elkaar. Zo lang bij elkaar op de lip is voor iedereen een uitdaging.
 6. Geniet van elkaar. Van de extra tijd met je kinderen en je partner. Ik vind het ergens ook best een cadeau dat ik nu de kans krijg om ze zelf schoolwerk aan te bieden en ze te begeleiden.
 7. Denk in mogelijkheden, in kansen, in wat WEL kan. Dat zet je je brein in een veel fijnere modus. En je gedachten bepalen je gevoel 😉
 8. Creëer een duidelijke plek om te werken, een plek om te spelen en een plek voor schoolzaken/leren.
 9. Wees dankbaar. Voor je mooie gezin, voor de kracht van ons land om dit te weerstaan en al dat andere. Dankbaarheid zit in kleine dingen, vergroot ons hart en onze weerbaarheid!
 10. Bewaak je eigen grenzen. Er wordt nu veel van ouders gevraagd. Houd het voor jezelf allemaal leuk en goed te overzien.
 11. Ga wat meer met de dag leven. Een planning is goud waard, zeker. Maar als plots de zon heerlijk schijnt, pak het moment en ga naar buiten. Leren de kinderen direct wat flexibiliteit is 😉
 12. Bedenk wat je voor jezelf uit deze weken wilt halen. Waar wil je aan werken en wat wil je bereiken? Zet realistische doelen en schroef daarmee misschien je verwachtingen wat naar beneden.
 13. Geniet van hoe het leven is zonder file, drukte en gehaast. Ook wel eens lekker!
 14. Geef je over. We zijn zo gewend aan de maakbaarheid van alles. Van onze samenleving, van geuk, van ons leven. Doe wat je kunt doen en laat los wat daarbuiten ligt. Het maakt ons weer wat meer nietig en ik denk dat dit besef ons veel goeds brengt!

 

Succes met het toepassen van deze tips. Ik ben benieuwd aan welke tips jij met name wat hebt.

Leuk als je me dat wilt laten weten in de reacties!

 

Wees lief voor elkaar en verwonder je over je eigen kunnen! Als iemand dit kan, dan zijn wij dit!

 

PS: Zie jij nu ook de kansen voor je gezin in combinate met je (online) bedrijf, maar heb je die veel te lang uitgesteld? Dan is het nu denk ik de tijd om die te realiseren! Denk in kansen!

Op 6 april start ik met een nieuwe groep Moms in Business. Ook 1:1 trajecten zijn mogelijk.. En ja dus, 90% gaat online! Dus Corona-proof 😉.

Heb je interesse? Neem dan contact met mij op om kennis te maken. Leuk je – ONLINE  😉 – te ontmoeten!

 

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement