fbpx

“Ik zou weleens gewoon een keertje willen praten met een coach… Om te sparren met iemand, iemand die me helpt om uit die cirkelredenering te komen. Iemand die de rode draad ziet in mijn verhaal en wensen die ik zelf niet zie. Iemand die me andere nieuwe inzichten geeft, waardoor ik weer verder kan…”

 

De vrouwen die ik spreek twijfelen over hun loopbaan. Ik wil een andere baan, maar wat dan? Of misschien wil ik eigenlijk wel een eigen bedrijf starten, maar ik twijfel of ik dat wel kan en ik weet niet zo goed waarin dan?

 

De mensen die twijfelen blijken vaak al heel lang in cirkeltjes te redeneren. Ze zitten al maanden soms jaren met deze vragen in hun hoofd, ze voelen al langer dat wat ze nu doen het niet meer is, maar wat dan wel? “Ja dat weet ik juist niet”.  Ze blijven maar proberen om het zelf op te lossen. Want ja ik moet toch wel eerst weten wat ik dan wel wil, is vaak de gedachte. De drempel om hulp te zoeken, is vaak heel hoog. Frustrerend om er maar niet uit te komen. En al dat piekeren kost veel negatieve energie.

 

Om nog maar niet te spreken over de stemmetjes die het dan gaan overnemen in je hoofd. “Blijf nu maar lekker zitten hier, dan heb je tenminste een inkomen” en “zo erg is het toch ook weer niet” of “ach ja, passie is voor andere mensen weggelegd maar niet voor mij”. Dat zijn de saboteurs die aan het woord zijn! Jij hebt echter de regie over je gedachten. En jij bent zelf aan zet om die gewenste veranderingen nu eens in gang te zetten. Een ander kan het niet voor jou doen.

 

En los van het feit dat de vraag ”wat wil ik dan?” niet de vraag is die je jezelf moet stellen om tot antwoorden te komen, is het zo zonde om jezelf op te leggen dat je zelf de antwoorden moet vinden. Iedereen weet dat als je ergens te diep inzit, je de antwoorden niet meer ziet. Je ziet het niet meer helder, verliest het overzicht, verliest de nuchtere kijk op de situatie, je hebt steeds meer moeite om hoofdzaak en bijzaak te scheiden en om centraal te stellen waar jij daadwerkelijk mee geholpen bent.

 

Helemaal nergens voor nodig! Lekker praten met een gelijkgestemde. Sparren over je ideeën, maar ook de diepte in gaan. Door te investeren in jezelf en flink jezelf onder de loep te nemen, kom je tot mega inzichten. Daarvoor moet je wel terug naar de basis. Wat maakt jou uniek: Wat zijn je talenten, je kwaliteiten, je kennis, je ervaring? Maar ook je waarden, je werkwaarden, je passie, wat belangrijk is in jouw leven. En vergeet de balans en de combinatie met gezin en familie niet. Er komt zoveel bij kijken. Al die antwoorden vind je niet door jezelf de vraag te blijven stellen “Wat wil ik?”

 

Andere vragen zijn nodig én de hulp van iemand die de rode draad snel doorziet en jouw snel leert kennen. Die hulp kan je jaren zoeken schelen. Wat een tijd en energie zou dat schelen. Moet je wel om hulp durven vragen ?

 

En ja dan moet je aan de bak, dan moet je er tijd in stoppen, jezelf aan durven kijken en die hulp is niet gratis!

 

Meestal liggen de vervolgstappen voor de hand. Het is geen hogere wiskunde. Punt is alleen dat je het zelf niet ziet.

 

Ik heb de kernvragen verzameld in mijn programma’s Moms in Business en Moms@Focus, zodat ik moeders met ambitie kan helpen om op een effectieve en efficiënte manier hun volgende stap in hun loopbaan helder te krijgen. Soms is dat een andere baan in loondienst, soms is dat de start van hun eigen bedrijf. Het doel is altijd om dat werk te vinden dat niet voelt als werk.

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken en ben je het zat om in die cirkeltjes te blijven hangen? Neem dan met mij contact op en dan bekijken we wat ik voor jou kan betekenen!

Leuk om je te ontmoeten!

 

Vind je het leuk om ook mijn andere blogs te lezen? Kijk dan eens hier!

 

 

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement