fbpx
Rennen en vliegen. Even snel een mailtje beantwoorden, was in de machine, kinderen uit school halen, toch nog even een uurtje werken aan die notitie, luier verschonen, eten koken, kinderen op bed leggen en dan rust? Oh nee, dan gaat de laptop aan om de administratie weg te werken. Herkenbaar?

 

Werk en gezin combineren en daarbij jezelf niet verliezen valt niet altijd mee. Voor veel moeders met een baan buiten de deur is dit een grote uitdaging. En voor ondernemende moeders is die uitdaging vaak nog wat pittiger, omdat het werk nooit af is.

 

Maar het ondernemerschap biedt juist ook veel kansen om meer balans te creëren. Als je het goed inricht, biedt het meer vrijheid én flexibiliteit en mede daardoor ruimte om gezin en werk beter te kunnen combineren zoals jij dat wilt.

 

Werken wanneer en waar jij wilt! Het is jouw bedrijf, jij staat aan het roer, jij bepaalt!
Jouw ideale dag en ideale bedrijf schetsen is een belangrijke voorwaarde voor succes (dit is dus eigenlijk al tip 1 😉 ).
Maar daarmee alleen ben je er niet. De sleutel tot een goede balans is in mijn visie toch echt goed timemanagement!
En wat bedoel ik daar dan mee? Effectief en efficiënt met je tijd omgaan!

 

En ik weet dat voor veel vrouwen plannen en organiseren een, hoe zullen we dat eens zeggen, dingetje is🙊
Ik deel hier daarom graag mijn voornaamste tips hoe je effectief en efficiënt met je tijd omgaat.
En dan komen nu de 20 tips!
 1. Stel doelen. Waar wil je met je bedrijf over een jaar staan, waar over een kwartaal, waar over een maand, waar over een week en hoe ziet dan dus je to-do lijst voor deze week eruit?
 2. Doelen stellen geeft focus en is daarom zo belangrijk. Zonder focus, geen richting! En dan voel je je dus heel druk de hele dag, maar weinig productief
 3. Pak de zondagavond de tijd om samen met je partner de weekplanning door te spreken. Wie heeft welke afspraak wanneer. Wie brengt welk kind naar sport. Wie werkt wanneer. En blok dit dan ook!
 4. Communiceren en organiseren zijn hierin zo belangrijk. Je partner kan niet ruiken waar jij behoefte aan hebt zullen we maar zeggen. En die kleine hints waarvan wij denken: ‘hij snapt het toch wel’ werken ook niet. Nee, hij snapt het dus niet. Dus uitspreken!
 5. Turn je to-do lijst in een prioriteitenlijstje. Wat is belangrijk en urgent? Dat moet als eerste gebeuren. Wat kan later en wat kan worden uitgesteld?
 6. Plan vervolgens al je acties in, bijvoorbeeld in je agenda. Schrijf het dus ook op en niet alleen in je hoofd houden. Daardoor kun je afvinken en houd je overzicht op het proces.
 7. Start de dag ook met de meest urgente dingen. Dan zijn die in ieder geval af
 8. Of als je een klus hebt waar je tegen op ziet; start daarmee. Dan is het maar weer klaar!
 9. Heb je meerdere kleine taakjes die prio hebben? Bundel ze tot een wat grotere taak en doe het dan in één keer. Niets zo vervelend als steeds moeten schakelen. Kost je brein veel tijd, zonde
 10. Alles wat niet gelukt is vandaag, komt op de planning van morgen!
 11. Merk je bij jezelf uitstelgedrag? Vraag je af wat hierachter zit? Niets zo stom eigenlijk als jezelf gaan saboteren. Je hebt namelijk alleen jezelf ermee Dus wat is de reden hierachter en ga daarmee aan de slag!
 12. Breng in kaart waardoor jij je laat afleiden. Zodra je dit inzichtelijk hebt, bescherm jezelf dan. Zoek een rustige plek om te werken, bespreek met je kinderen wanneer ze je mogen storen etc.
 13. Merk jij dat je vaak roept dat je “er geen tijd voor hebt”? Bedank dan dat tijd maken altijd een keuze is. Dus als je geen tijd hebt, lukt het je nog niet goed om keuzes te maken.
 14. Of het is een excuus voor iets. Vaak bedoelen mensen met geen tijd, ik heb geen zin Of, ik heb het geen prio gegeven dus vond ik het niet belangrijk genoeg
 15. En zo moeilijk en simpel tegelijk is het ook met tijd verdelen tussen werk en kinderen. Voel en bedenk wat jij fijn vindt. Hoeveel tijd wil je bij je kinderen zijn en hoeveel tijd wil je aan werk besteden? Uiteraard in overleg met je partner. Alles is goed, zolang het goed voelt.
 16. Als het niet goed voelt, kost of werk of het gezin je meer energie dan je zou willen.
 17. Soms betekent dat meer opvang regelen, soms zal je partner meer moeten doen voor het gezin, soms betekent het dat jij vaker ‘s avonds werkt, soms betekent het reistijd minderen, soms betekent het een schoonmaakster inhuren……
 18. En net zo belangrijk. Plan ook tijd voor jezelf in. Tijd om op te laden en te ontspannen.
 19. Einstein zei het al: Tijd is relatief. Ons besef van tijd ook
 20. Zorg dat je doet wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Dan voelt het al heel anders, kun je makkelijker keuzes maken en is je besef van tijd ook positiever.
Goed we zitten al bij tip 20 🙈. Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit is wat mij betreft wel de kern!

 

Wil je hier meer van weten?
En wil je ook vanuit jouw authenticiteit een winstgevend bedrijf opbouwen, maar mis je de stappen om dit te doen?
Download dan gratis mijn e-book: In 10 stappen een Mom in Business!

Wil jij ook meer vrijheid, flexibiliteit en balans met je eigen bedrijf?

Vraag dan hier het e-book
"In 10 stappen een Mom in Business"
 aan!
Ik wil ook tips ontvangen over het moederschap & ondernemen
& ontvang NU het e-book cadeau!

Geen spam! En je kunt je op ieder moment uitschrijven onderaan iedere mail.
Uiteraard borg ik je privacy. Kijk hier voor mijn Privacy Statemenen Algemene Voorwaarden

PS: Ik help moeders met ambitie om vanuit hun authenticiteit een winstgevend bedrijf op te bouwen, door hard skills, soft skills en het ondernemerschap te integreren in het ondernemen!
Méér energie, méér klanten, méér winst!


Kom daarom ook bij de Moms in Business Facebookgroep!
Hierin deel ik nog veel meer tips en geef ik online trainingen. Je bent van harte welkom!

x

Kies zelf jouw gebruikservaring!
Door het gebruik van cookies kunnen wij onze site beter later werken en jou relevante informatie laten zien via video's en social media.
Door akkoord te gaan, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacy statement.

Ik accepteer Ik weiger Privacy statement